0 226 800 00 35 - 0 544 811 47 51

Çatı Kaplama

Günümüzde çatı kaplama malzemesi olarak çoğunlukla kiremit kaplama kullanılmakta olup çeşitli çatı kaplama malzemeleri de mevcuttur.Şimdi bunlardan biraz bahsedelim.

KİREMİT ÇATI KAPLAMA : Genelde mevcut karkasa çıtalar yardımı ile kiremitin alt tabanı oluşturulur ve çivileme kaydı ile çatı kaplanır.m2 ye yaklaşık 10 adet kiremit gitmekte olup m2 ye düşecek ağırlık da 45 kg dır.100 m2 ye düşecek ağırlık ise 4500 kg yani 4,5 tondur.Bunun mahyalarının ve mahya harcını da eklersek çatınıza 5 ton yük yükler.Kiremit altına çıtalı sistemde su yalıtım malzemesi kullanamazsınız çünkü çıta arası boşluklarda su alta geçtiği zaman su birikmesi ve zamanla tabliyeye aktarması mümkün olur.Çıta yerine kaplama tahtası ya da OSB panel kaplama yapılmakta bunun üzerine su yalıtım malzemesi serilmektedir.Ancak jütlü diye tabir ettiğimiz altı bitüm üstü çuvallı örtüler kiremiti çivi ile tutturmaya kalktığınızda bu malzeme çiviyi sarmadığından dolayı su alabilir.Bunun yerine 3mm polyester keçeli membran kullanmanız tavsiye edilir.Bu malzeme çivi girdiği zaman çivi etrafını sıkıştırır bir boşluğa meğil vermez ve dolayısı ile su geçirimsizlik sağlar.Kiremiti dizerken kiremitin kaymaması için yine çıtalar kullanılır ve bu çıtaların altına boşluklar açılır ki kiremit altına geçebilecek su bu boşluklardan aşağı doğru oluğa gidebilsin diye.Mahyalar normal çimento ve kum ile harçlanır ama bu yanlış bir uygulamadır.Sebebi ise güneşe soğuğa yağmura maruz kalan bu harçta çatlama meydana gelir.Bunun yerine elyaf katkılı hazır sıvalar kullanmanız tavsiye edilir.Üzerinde rahat bir şekilde yürünemez.

ONDULİNE ÇATI KAPLAMA : Bu sistem günümüzde fiyat olarak en ucuzu olup tarafımızca kesinlikle tavsiye edilmez.Sebebi ise bu malzeme dış etkenlere dayalı olarak çatlama,çivi başlarında açıklıklara sebebiyet verir.Hele hele birde çıtalı sistem yapılmış ise zamanla iki çıta arasında çukurlaşmalara sebebiyet verir.Üzerinde rahat bir şekilde yürünemez.

ARDUAZ TAŞLI MEMBRAN ÇATI KAPLAMA : Bu sistemde karkas üzeri ya kaplama tahtası ya da OSB panel kaplama ile kaplı olması gerekmektedir.Membran yapışması için bu yüzeylere ihtiyaç duyar.Bu yüzeylere önce 3mm kalınlığında polyester keçeli membran şaluma yardımı ile noktasal değil bütün olarak yapıştırılır.Oluk içine 1,5-2 cm kadar bırakılır ve yapıştırılır.Kesinlikle çivi çakılmaz.Baca dipleri,aydınlık ve havalandırma etraflarının yalıtımı yapıldıktan sonra arduaz taşlı mambran bütün olarak membrana yapıştırılır.Tekrar baca dipleri v.s. yalıtımları aynı malzemeden yapılıp üst noktalarına poliüretan esaslı mastik sıkılarak işlem tamamlanır.m2 ye yaklaşık 8 kg. gibi bir ağırlık binmekte olup üzerinde rahat bir şekilde yürünebilir.

SHİNGLE ÇATI KAPLAMA : Bu sistemde de karkas üzeri aynı arduaz taşlı membran daki gibi OSB ile kaplanır,membran oluk içine bindirilir baca kenarları v.s. yalıtımları yapılır ve mambran üzerine shingle yapılır.Shingle uygulamasında başlangıçlar ilk sıra ters olarak çakılır ve kodlanır.Özel shingle çivisi ile bini payları yerinde olacak şekilde çakılır. Mahyaları, Baca dipleri v.s. yerler shingle rengine göre arduaz taşlı membran ile yalıtımı yapılır ve işlem biter.m2 ye yaklaşık 10 kg. gibi bir ağırlık binmekte olup üzerinde rahat bir şekilde yürünebilir.

SANDWİCH PANEL ÇATI KAPLAMA : Bu sistemde de  genelde karkas demir profillerden yapılır.Bu malzemede 2 sac arası poliüretan köpük olduğundan aynı zamanda ısı yalıtımı da yapmaktadır.Özel vidaları ve semer dediğimiz silikon içeren malzeme kullanılarak montajı yapılır.m2 ye yaklaşık 12 kg. gibi bir ağırlık binmekte olup üzerinde rahat bir şekilde yürünebilir.

 

Çatı Kaplama - Kiremit

Kiremit, yıllardır uzun ömürlü ve estetik bir çatı kaplama malzemesi olarak okul, iş yeri, apartman, site, kamu binası, müstakil ev ve kooperatif gibi her yapı tipinde güvenle tercih edilmektedir.

 

Kiremit, en çok tercih edilen antrasit ve kırmızı renk seçenekleri ile çatı modasına uygun, modern ve/veya klasik bir görüntü sunar.

 

Kiremitin ebatları ve yüzey düzgünlükleri standarttır.

 

Kiremit bünyesine çok az oranda su alır, böylece suya ve dona karşı dayanıklıdır.

 

Kiremit suya karşı dirençlidir.

 

Kiremit, çatıda m2'de 10 adet kullanılır.

 

Kiremit, ebatları ve kolay işçiliği sayesinde tamirat gerektiren çatılarda diğer çatı kaplama malzemelerine göre çok daha kolay ve hızlı uygulanır.

 

Kiremit, A1 hiç yanmaz sınıfı olup, yangına karşı dayanıklıdır.

 

Çatıdaki baca ve duvar dibi detayı, çatı çıkış kapağı gibi detayları çözebilecek tamamlayıcı aksesuarlara sahiptir.