0 226 800 00 35 - 0 544 811 47 51

Isı Yalıtımı

İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri; 20-22°C sıcaklık ve yüzde 50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C'nin oldukça altında seyreder. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C'nin oldukça üstündedir. Isıl enerji; yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda; kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana gelir.

Bunun için günümüzde Bina Mantolama adını verdiğimiz ısı yalıtım uygulamaları kullanılmaya başlanmıştır.Bina ısı yalıtımlarında bu uygulama % 60 lara varan tasarrufları meydana getirmekte olup ödediğimiz paralarında amortisini yapmaktadır.Örneğin bir doğalgaz faturamız 300 lira ise bina mantolamamızı sisteme uygun olarak yaptığımızda faturamız 120 liralara tekabül edecektir.Ayda 180 liralık bir amortismanda yılda 2160 lira gibi bir meblağ yapmaktadır.

Sisteme uygun mantolama nasıl yapılması gerekmektedir?Bunun için size bir resimli tablo hazırladık.Yaptıracağınız bina mantolama uygulamasını bu sisteme bağlı olarak yaptırdığınızda hiç bir sorun ile karşılaşacağınızı düşünmüyoruz.Giriş katlarında ya da çatı altı katlarda yaşayan vatandaşlarımızda eğer dış cephe mantolaması var ve bu tasarruf oranlarına yaklaşamıyorlar ise giriş katlarda giriş altı bodrum üst tabliyesine;çatı altı katlarda ise çatı ile dairenizin tabliyesi üstüne ısı yalıtım uygulaması yapmanız tavsiye edilmektedir.Isınan hava yukarı çıktığından çatıda yalıtım yok ise ısı kaybınız olacaktır.Dikkat etmeniz gerekenler aşağıda yazılmıştır.

 

Dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir? Binanızı mantolama yapacaksınız bir firma ile anlaşacaksınız ama bilginiz olmadığı için ne yapacağınızı bilmiyorsunuz.

İlk etapta kesinlikle sözleşme yapmalısınız.Sigorta durumu bildiğiniz üzere bir kaza durumunda hem işvereni hem taahhüt firmayı bağlar.Sonrasında kullanılacak malzemeler gelir.

EPS ya da XPS hangisini yaptırmak istiyorsanız firmanın size sunduğu ısı yalıtım levha markasının yoğunluğuna bakmanız gerekmektedir.Yoğunluk ne kadar fazla ise o kadar tasarruf sağlar.Binanıza kesinlikle astar malzeme sürdürün ki yapıştırıcı yılların tozundan arınmış bir şekilde nüfus edebilsin.Su basman profili koydurun bina alt başlangıçlarına bu yöntemle hem kod alınır hemde su ile bağlantısını kesmiş olursunuz.Isı yalıtım plakalarını yapıştıracakları zaman noktasal yerine yüzeysel yapıştırıcı sürmelerini isteyin.resimdeki gibi taraklı yapıştırıcı çekilir ise plaka arkalarında boşluk kalmamış olur.Sıva malzemesi elyaflı olmasına dikkat edin,kullanılacak filenin ise 160 gr olmasına dikkat edin ki hem sıva hem file bina oynamalarında çatlamaya sebebiyet vermesin.Köşelere kesinlikle fileli köşebent koydurun (pencere kenarları,balkon,v.s.).Dekoratif sıva görünümün önemli bir hususunu içerir.Eğer düzgün yapılmaz ise cephe kötü görünür,güneşli havada anlaşılmaz ama gölge oldumu cephede dalgalanmalar görünür.Bunun için dekoratif sıva yapılırken başlanılan cephenin ara vermeden bitirilmesi gerekir,aksi taktirde ek yerleri görünür,üzeri ise dekoratif sıva malası ile güzelce prüze sebebiyet vermeden düzlenir.Dekoratif sıva kuruduktan sonra dış cephe boya astarı ve üzerine boya yapılır ve işlem bitirilir.Eğer binanıza söve uygulaması yapacaksanızbunuda sözleşmenize eklemeniz gerekir.Bol tasarruflu günler dileğimizle....